tiistai 16. elokuuta 2011

Maa Aikojen Alussa

Tämä oli yksi lapsuuteni suurimpia fanituskohteita. Keräsin suurimman osan sarjasta ja katsoin ne melkein puhki. Ykkösosa on myös yksi niistä harvoista elokuvista joiden ensimmäisestä katselukerrasta muistan selkeästi pätkiä ja nimenomaan niin, että olen varma kyseessä olevan juuri se ensimmäinen kerta.

Olin alle kouluikäinen kun se oli elokuvateattereissa, jossa sen ekan kerran näinkin. Mieleen painui vahvasti kun Pikkutassu luuli omaa varjoaan äidikseen ja säälittävästi nuoli kalliota ihan innoissaan, kunnes tajusi ettei se olekaan äiti. Ja kertoja vielä heitti lisää vettä kertomalla, että 'silloin Pikkutassu ymmärsi olevansa yksin'. x( Muistiin jäi myös ensimmäinen terävähammas-kohtaus, se osa, kun se jahtasi Ceraa ja Pikkutassua sinne johonki tappurapusikkoon.

Jatko-osatkin on pitkälle oikein mukavia ja hyviä, mutta niistä on (kuten jatko-osista yleensäkin elokuvamaailmassa) täysin kadonnut se ideaalinen syvyys ja vaikuttavuus. Tai siis se tulee esiin jollain liian erilailla vaikuttavalla tavalla. Ja vaikka TV-sarja ei sen enempää ensimmäisen elokuvan tyyliä ole, rakastan sitä, koska siinä nähdään ystäviemme päivittäistä elämää + on paljon mukana suosikkihahmoani.

Kaikenkaikkiaa ensimmäinen Maa Aikojen Alussa on mielestäni yksi kauneimpia animaatioelokuvia ja ehkä elokuvien joukossa ylipäätään, mitä on tehty. Se on yksi niitä elokuvia jotka olen valmis katsomaan milloin tahansa, vaikka olisin vasta eilen sen edellisen kerran katsonut.

Mutta Maa Aikojen Alussa 2 on mulle lähes yhtä rakas, kiitos tämän pikku kaverin:
Rakastan Jomppea yli kaikkien hahmojen ko. sarjassa. En pysty katsomaan kakkosleffaa ilman, että ihkutan sitä joka ikisessä kohtauksessa jossa se näkyy, ja se TV-sarja tosiaan tekee siitä vaan entistäkin suloisemman. Suosikkijaksoni on sen hammaskriisi, kun sen ensimmäienn vauvahammas lähtee, ja se luulee että sen häntäkin putoaa ja muutenki että se alkaa hajota palasiksi. xD Harmittaa, ettei sitä tv-sarjaa löydy englanninkielisenä mistään. Se suomidupattu on ihan kammottava. Varsinkin Jompen ääni. Miksi ne palkkas jonkun aikuisen kimmittämään typerästi sen sijaan, että olisivat palkanneet lapsen niinku muihinki lapsirooleihin?! Kun se aikuisen äänenmuuntokyky ei ole edes Simpsonit-tasoa...

Elokuvasarjassa Jomppe esiintyy kakkosessa (Seikkailu Suuressa Laaksossa), ja vitosessa (Salaperäinen saari.) TV-sarjassa se on suuresti mukana ja siinä on hienoa seurata sen ja Pikkutassun veljellistä suhdetta, joka sopii elokuvien tarinapolun jatkeeksi oikein hienosti.


 Yksi ikimuistoisimpia äiti/lapsi-kohtauksia ikinä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti